Sanniki, 2006-09-05

 

 

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU

 

dot.: postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na zakup i dostawę artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej – świetlica i Przedszkola Samorządowego w Sannikach.

 

Działając na podstawie art. 4a ust.3 oraz art. 39  Pzp Gmina Sanniki zawiadamia o wszczęciu postępowania o udzielenie zamówienia publicznego.

 

 

1) Nazwa i adres zamawiającego:

 

Gmina Sanniki

ul. Warszawska 169

09-540 Sanniki

www.sanniki.bip.org.pl  

sanniki@zgwrp.org.pl 

Godziny urzędowania: 7:30 - 15:30

 

2) Określenie trybu zamówienia:

przetarg nieograniczony o wartości szacunkowej poniżej 60 000 euro

 

 

3)  Adres strony internetowej, na której zamieszczona została specyfikacja istotnych warunków zamówienia:

www.sanniki.bip.og.pl  

 

Na wniosek Wykonawcy Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać w Urzędzie Gminy w Sannikach w godz. 7:30 - 15:30 przy odpłatności 25,00 PLN.

 

4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia, z podaniem informacji o możliwości składania ofert częściowych:

Opis przedmiotu, wielkości i zakresu zamówienia :

Dostawa art. spożywczych dla jednostek oświatowych gminy Sanniki

Rozchód miesięczny -  ilość

 

Część A- Mięso     

 

Schab

34 kg

 

łopatka mielona

61 kg

 

Pachwina

13 kg

 

Żeberka

32 kg

 

wołowina rosołowa

4 kg

 

Golonka

4 kg

 

mięso mielone

15 kg

 

mięso na gulasz

14 kg

 

Flaki

24 kg

 

Część B- Produkty mięsno-wędliniarskie

 

Kiełbasa

16 kg

 

biała kiełbasa

20 kg

 

Szynka

4 kg

 

Pasztet

15 kg

 

Część C- Drób

 

 

Kurczaki

3 kg

 

Udka

32 kg

 

piersi z kością

36 kg

 

porcje rosołowe

11 kg

 

Skrzydełka

32 kg

 

filet z kurczaka

20 kg

 

 

Cześć D - Mleko i przetwory mleczne

 

ser biały

55 kg

 

Mleko

125  l

 

Śmietana

109  l

 

Masło

97 szt./ 20 dkg

 

serek homogenizowany

18 szt. /10 dkg

 

Ser  żółty

4 kg

 

 

 

 

Część E - Przyprawy, makarony, mąki, kasze, przetwory owocowe i warzywne, ryby, owoce i warzywa

 

Ziemniaki

1111 kg

 

Marchew

111 kg

 

Pietruszka

36 kg

 

Por

50 kg

 

Pieczarki

4 kg

 

Pomidory

38 kg

 

Ogórki świeże

39 kg

 

Groch

5 kg

 

Koperek

22 pęczki

 

Natka

20 pęczki

 

Jabłka

260 kg

 

Cebula

12 kg

 

kapusta pekinka

33 kg

 

kapusta biała

5 kg

 

kapusta kwaszona

55 kg

 

ogórki kwaszone

32 kg

 

Seler

36 kg

 

Fasola

16 kg

 

kapusta czerwona

9 kg

 

kapusta włoska

11 kg

 

Kalafior

14 kg

 

ogórki konserwowe

14 słoików

 

Papryka świeża

1 kg

 

Cytryny

8 kg

 

Buraczki

30 kg

 

Banany

68 kg

 

fasola mrożona

4op./ 0,5 kg

 

Sałata

30 główek

 

Mąka

51 kg

 

makaron świderki

59 op. / 0,5 kg

 

Makaron nitki

89 op. / 0, 5 kg

 

Kasza manna

1 kg

 

Ryż

46 kg

 

Kasza jęczmienna

18 kg

 

Mąka  ziemniaczana

1 kg

 

Cukier

92 kg

 

Dżem

46 słoik / 360 g

 

koncentrat pomidorowy

52 szt./190g

 

Powidła

4 szt./ 0,5 kg

 

Syrop owocowy

38 szt. /420ml

 

Kompot wiśniowy

19 l.

 

Marmolada

2szt./ 0,5 kg

 

Sok

45 szt. /420ml

 

przecier szczawiowy

12 szt. /360g

 

Sól

24 kg

 

kwasek cytrynowy

6 szt. /20g

 

liść laurowy

11szt. /7g

 

Jarzynka

48 szt. / 200g

 

Vegeta ( przyprawa )

80 szt.

 

Barszcz   biały

73 szt. / 600g

 

Majeranek

20 szt. /7g

 

Papryka

3 szt. /5g

 

Budyń

9 szt. /80g

 

Krem  czekoladowy

4 szt. /33l

 

Zupa  fasolowa

15 szt. /75g

 

Zupa  grzybowa

10 szt. /44g

 

Zupa  pieczarkowa

15 szt. /44g

 

Pieprz mielony

11 szt. /2g

 

Ziele  angielskie

1 szt. /15g

 

Kostki rosołowe

36  op./ 60g

 

Bulion

6 l

 

Chleb

116 szt.

 

Bułki

55 szt.

 

Bułka  tarta

33 op./ 0,5kg

 

Jajka

45 mendli

 

Smalec

72 szt./250g

 

Herbata

40 szt. /100g

 

Olej

15 l.

 

Majonez

18 szt. /360g

 

Musztarda

3 szt. /170g

 

Kakao

10 szt. /500g

 

Kawa  Inka

7 szt. /150g

 

Ocet

1 l.

 

Kostka rybna

16 kg

 

Batony

144 szt.

 

Cukier  waniliowy

30 szt. /16g

 

Ketchup

3 szt. /380g

 

Planta ( tłuszcz do smażenia)

58 szt. /250g

 

Sos  sałatkowy

6 szt. /5g

 

Sos  buraczany

2 l.

 

Żurek

4 l.

 

Truskawki (produkty sezonowe )

28 kg

 

 

Wspólny Słownik Zamówień: kod CPV

15000000-8 – Produkty spożywcze i napoje

36672000-2 – Dostawa prowiantu

 

5) Informacja o możliwości złożenia oferty wariantowej:

    Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych 

 

6) Termin wykonania zamówienia:

Rok szkolny 2006/2007

 

7) Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków:

1. Warunki udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne.

O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy potwierdzający spełnienie warunków:

1.1            Posiadający uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek poosiadania takich uprawnień; 

1.2            Posiadający niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz dysponujący potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia

1.3            Znajdujący się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 

1.4      Nie podlegający wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia

2. Ocena spełnienia warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne

Z ubiegania się o zamówienia publicznego wyklucza się wykonawców, którzy:

 - nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 Prawa zamówień publicznych opisanych w ppkt. 1.1 do 1.4,

 - nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne, o których mowa w art. 24 ust. 1 Prawa zamówień publicznych,

 - wykonywali bezpośrednio czynności związane z przygotowaniem prowadzonego postępowania, lub posługiwali się w celu sporządzenia oferty osobami uczestniczącymi w dokonywaniu tych czynności chyba, że udział tych wykonawców w postępowaniu nie utrudnia uczciwej konkurencji,

   - złożyli nieprawdziwe informacje mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania,

  - nie złożyli oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów potwierdzających spełnianie tych warunków z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3,         3. Zamawiający odrzuca ofertę wykonawcy:

 - niezgodną z ustawą lub jej treść nie odpowiada treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia,

- jej złożenie stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji,

 - zawierającą rażąco niską cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia, 

- wykluczonego z udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia

 - zawierającą omyłki rachunkowe w obliczeniu ceny, których nie można poprawić na podstawie art. 88, lub błędy w obliczeniu ceny,

 - który w terminie 7 dni od dnia otrzymania zawiadomienia nie zgodził się na poprawienie omyłki rachunkowej w obliczeniu ceny,

  - nieważnej na podstawie odrębnych przepisów,

  - nie zabezpieczonej wadium, w tym również na przedłużony okres związania ofertą, lub braku zgody na przedłużenie okresu związania ofertą,

 Ocena spełnienia powyższych warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą „spełnia – nie spełnia”, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach wyszczególnionych w pkt. IX SIWZ. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, iż w/w warunki wykonawca spełnił.

 

A. W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych z udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne wykonawca składa następujące oświadczenia i dokumenty:

 

1. Dokumenty wymagane:

a)     formularz ofertowy z wykorzystaniem wzoru- załącznik nr 1

b)      aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert

c)       dokumenty potwierdzające posiadanie uprawnień/pełnomocnictw osób podpisujących ofertę, o ile fakt nie wynika z przedstawionych dokumentów rejestrowych,

d)      aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert

 

 

B. Wykonawca zamieszkały poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej w postępowaniu o zamówienie publiczne składa następujące dokumenty:

 

  -Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa wyżej składa dokument lub dokumenty, wystawione zgodnie z prawem kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości

  -Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów wskazanych w niniejszym pkt. „B" oraz informacji z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym art. 24 ust. 1 pkt 4-8 prawa zamówień publicznych, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania.

 

 

C. Dokumenty wymagane w przypadku składania oferty wspólnej:

 

  - Oferta winna zawierać: oświadczenia i dokumenty opisane w pkt 7 A  b,c,d dla każdego partnera z osobna, pozostałe dokumenty składane są wspólnie 

 

Wyżej wymienione dokumenty mogą być złożone w formie oryginałów lub kserokopii potwierdzonych za zgodność przez Wykonawcę lub osobę / osoby uprawnione do podpisania oferty z dopiskiem "za zgodność z oryginałem".

 

 

9) Informacja na temat wadium:

zamawiający nie żąda wniesienia wadium

 

10) Kryteria oceny ofert i ich znaczenie:

 

1. Kryteria oceny ofert - zamawiający uzna oferty za spełniające wymagania i przyjmie do szczegółowego rozpatrywania, jeżeli:

 

1.1       oferta, co do formy opracowania i treści spełnia wymagania określone niniejszą specyfikacją,

1.2    z ilości i treści złożonych dokumentów wynika, że wykonawca spełnia warunki formalne określone niniejszą specyfikacją,

1.3       złożone oświadczenia, dokumenty, zaświadczenia są aktualne i podpisane przez osoby uprawnione,

1.4       oferta została złożona, w określonym przez Zamawiającego terminie,

1.6       wykonawca przedstawił ofertę zgodną co do treści z wymaganiami Zamawiającego.

 

2. Kryteria oceny ofert - stosowanie matematycznych obliczeń przy ocenie ofert, stanowi podstawową zasadę oceny ofert, które oceniane będą w odniesieniu do najkorzystniejszych warunków przedstawionych przez wykonawców w zakresie każdego kryterium,

3. Za parametry najkorzystniejsze w danym kryterium, oferta otrzyma maksymalną ilość punktów ustaloną w poniższym opisie, pozostałe będą oceniane odpowiednio - proporcjonalnie do parametru najkorzystniejszego, wybór oferty dokonany zostanie na podstawie opisanych kryteriów i ustaloną punktację: punktacja 0-100 (100%=100pkt).

4. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska najwyższą liczbę punktów obliczonych w oparciu o ustalone kryteria przedstawione w tabeli:

 

Nazwa kryterium

Waga

Cena

100

 

5. Oferta wypełniająca w najwyższym stopniu wymagania określone w każdym kryterium otrzyma maksymalną liczbę punktów. Pozostałym wykonawcom, wypełniającym wymagania kryterialne przypisana zostanie odpowiednio mniejsza (proporcjonalnie mniejsza) liczba punktów. Wynik będzie traktowany jako wartość punktowa oferty.

6. Zamawiający dla potrzeb oceny oferty, której wybór prowadziłby do powstania obowiązku podatkowego dla zamawiającego, zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług w zakresie dotyczącym wewnątrz wspólnotowego nabycia towarów, doliczy do przedstawionej w niej ceny należny podatek od towarów i usług zgodnie z obowiązującymi w przedmiocie zamówienia przepisami prawa.

7. Zastosowane wzory do obliczenia punktowego.

 

Nazwa kryterium: Cena

Wzór: C = najniższa cena ofertowa brutto x waga / cena oferty badanej brutto.

8. Wynik - oferta, która przedstawia najkorzystniejszy bilans (maksymalna liczba przyznanych punktów w oparciu o ustalone kryteria) zostanie uznana za najkorzystniejszą, pozostałe oferty zostaną sklasyfikowane zgodnie z ilością uzyskanych punktów. Realizacja zamówienia zostanie powierzona Wykonawcy, którego oferta uzyska najwyższą ilość punktów.#72

11) miejsce i termin składania ofert:

 

Urząd Gminy w Sannikach

ul. Warszawska 169

09-540 Sanniki

Pokój nr 10 (sekretariat)

 

do dnia 2006-09-14 do godz. 9:50

 

12)  Adres strony internetowej, na której zamieszczona została specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sanniki.bip.org.pl

 

 

13) miejsce i termin otwarcia ofert:

 

 Urząd Gminy w Sannikach

ul. Warszawska 169

09-540 Sanniki

Pokój nr 14

 

dnia 2006-09-14 o godz. 10:00.

                         

14) termin związania ofertą

Wykonawca pozostaje związany ofertą przez okres 30 dni, tj. do dnia 2006-10- 14

                          

15) informacje o zamiarze zawarcia umowy ramowej

Zamawiający nie zamierza zawrzeć umowy ramowej

 

16) informacje o zamiarze ustanowienia dynamicznego systemu zakupów wraz z adresem strony internetowej, na której będą zamieszczane dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów

Zamawiający nie zamierza ustanowić dynamicznego systemu zakupów

 

17) informacje o przewidywanym wyborze najkorzystniejszej oferty z zastosowaniem aukcji elektronicznej wraz z adresem strony internetowej, na której będzie prowadzona aukcja elektroniczna

Zamawiający nie zamierza dokonać  wyboru najkorzystniejszej oferty z zastosowaniem aukcji elektroniczne

 

Dokumentacja - (.zip, 44 kB)

Informacje o dokumencie:
  • Informację wprowawdził(a) do BIP: Administrator
  • Data udostępnienia w BIP: 1970-01-01
  • Informacja zaktualizowana przez: Administrator
  • Data ostatniej aktualizacji: 2006-09-06 13:43:12
  • Liczba odsłon: 151
  • Historia dokumentu:

[Liczba odsłon: 1616702]

przewiń do góry