Sanniki, dnia  22.07.2009r.

 

PF. 341 – 4/2009

 

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU

dot.: postępowania o udzielenie zamówienia publicznego: PF. 341 – 04/2009 „Zakup
i dostawa artykułów spożywczych do świetlicy Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2009/2010”.

Działając na podstawie art. 40 ust. 1 Prawa zamówień publicznych (Dz. U. z 2007 r. Nr 223, poz. 1655 z późn. zm.), Gmina Sanniki zawiadamia o wszczęciu postępowania o udzielenie zamówienia publicznego.

 

I. Nazwa (firma) i adres zamawiającego.

 

GMINA SANNIKI

ul. Warszawska 169

09 – 540 Sanniki

www:sanniki.bip.org.pl

e-mail: sanniki@zgwrp.org.pl

Godziny urzędowania: 730:1530.

II. Określenie trybu zamówienia:

Postępowanie prowadzone jest w trybie przetargu nieograniczonego o wartości szacunkowej poniżej progów ustalonych na podstawie art. 11 ust. 8 Prawa zamówień publicznych.

III. Adres strony internetowej, na której zamieszczona została specyfikacja istotnych warunków zamówienia:

Specyfikacja istotnych warunków zamówienia zamieszczona została na stronie internetowej:

www:sanniki.bip.org.pl

Na wniosek wykonawcy Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać:
w siedzibie zamawiającego, tj. Urząd Gminy w Sannikach, pokój nr 14, koszt SIWZ: 20,00 PLN.

IV. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia, z podaniem informacji
o możliwości składania ofert częściowych.

Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych do świetlicy Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2009/2010.

 

 

 

 

 

Rozchód miesięczny produktów spożywczych objętych zamówieniem:

 

      

Mięso

Schab z kością

20 kg

Schab bez kości

20 kg

łopatka mielona

8 kg

pachwina wędzona

10 kg

łopatka bez kości

41 kg

żeberka

32 kg

wołowina rosołowa

3 kg

golonka

3 kg

mięso mielone

9 kg

mięso na gulasz

20 kg

flaki drobiowe

14 kg

Boczek surowy

1 kg

wołowina bez kości

3 kg

Produkty mięsno-wędliniarskie

kiełbasa podwawelska

8 kg

kiełbasa biała surowa

2 kg

kiełbasa zwyczajna

2 kg

kiełbasa szynkówka

3 kg

szynka

4 kg

pasztet drobiowy (puszka)  155g

14 szt

mortadela

14 kg

Drób

 

Kurczaki

42 kg

Udka

26 kg

Żołądki

2 kg

piersi z kością

16 kg

porcje rosołowe

7 kg

Skrzydełka

35 kg

filet z kurczaka

17 kg

Mleko i przetwory mleczne

ser biały – półtłusty

47 kg

Mleko w folii 2 %

   100 l

śmietana 30% (0,5 l)

105 szt

masło śmietankowe  200g

20 szt

masło roślinne w kubku  250g

23 szt

serek „Twój smak” 200g lub równoważny

11 szt

ser żółty

4 kg

jogurt (mały) 120g

47 szt

masło ostrołęckie 200g lub równoważne

60 szt

 

Przyprawy, makarony, mąki, kasze,

przetwory owocowe i warzywne, ryby, owoce i warzywa

Ziemniaki

795 kg

Marchew

69 kg

Pietruszka

19 kg

Por

21 kg

Pieczarki

8 kg

Pomidory

5 kg

ogórki świeże

18 kg

Groch

4 kg

Koperek

33 pęczki

natka pietruszki

13 pęczków

Jabłka

118 kg

Cebula

14 kg

kapusta pekińska

16 kg

kapusta biała

15 kg

Kapusta młoda w sezonie

15 szt

kapusta kwaszona

57 kg

Seler

19 kg

Fasola

11 kg

kalafior świeży

2 kg

kalafior mrożony  450g

4 torebki

Cytryny

8 kg

ogórki konserwowe 900 ml

31słoików

buraki ćwikłowe

25 kg

Banany

3 kg

fasola mrożona  450g

3 torebki

Sałata

7 główek

mąka pszenna typ 500

42 kg

makaron świderki  400g

37 kg

kasza manna

1 kg

Ryż

12 kg

kasza jęczmienna

7 kg

Cukier

101 kg

dżem truskawkowy  380g

23 szt

koncentrat pomidorowy 30%   190g

35 szt

powidła śliwkowe  400g

2 szt

kompot wiśniowy

12 l

Rzodkiewka

10 pęczków

chrzan biały w słoiku  200g

2 szt

sok „Paola” 440 ml lub równoważny

23 szt

Sól

20 kg

kwasek cytrynowy  50g

8 szt

liść laurowy  7g

8 torebek

kompot truskawkowy

4 l

ketchup  900g

10 szt

kapusta czerwona

5 kg

mąka ziemniaczana

2 kg

makaron rosołowy  250g

89 szt

dżem wiśniowy  280g

5 szt

Musztarda mała  210g

3 szt

Mandarynki

8 kg

ogórki kwaszone

51 kg

ryba panga

9 kg

ryż w saszetkach  400g

10 opakowań

przecier szczawiowy siekany w słoiku mały 200g

8 szt

Pączki

19 szt

kapusta włoska

10 szt

Vegeta  200g

58 szt

barszcz biały 65g

11 szt

Majeranek 20g

22 szt

papryka słodka mielona  20g

2 szt

pieprz mielony  20g

13 szt

ziele angielskie  20g

2 szt

kostki rosołowe drobiowe 60 g

107 szt

bulion w butelce 200g

5 l

Chleb krojony

48 szt

Chleb cały

50 szt.

Bułki poznańskie

39 szt

Bułki kajzerki

19 szt.

bułka tarta

24 kg

Jajka duże

516 szt

Smalec- 200g

54 szt

herbata granulowana 90g

11 szt

olej uniwersalny 1 litrowy

17 l

majonez średni   620g

7 szt

ocet 0,5 l   10%

2 butelki

Batony  43g

79 szt

cukier waniliowy 16g

22 szt

planta (tłuszcz do smażenia)  200g lub równoważny

31 kostek

sos sałatkowy   9g

11 szt

sos buraczany  200g

2 szt

Żurek  0,5 l

4 l

truskawki (produkty sezonowe)

9 kg

Cynamon   15g

1 szt

pieprz w ziarnach   20g

1 szt

Pieprz mielony  20g

1 szt.

papryka surowa

1 kg

sos pieczarkowy   34g

1 szt

sos grzybowy  40g

5 szt

Wiśnie

14 kg

barszcz biały  65g

  21 szt

Budyń  64g

2 szt

Czosnek

1 szt

przyprawa do potraw mięsnych   20g

5 szt

Gorczyca  30g

1 szt

herbata ekspresowa (100 torebek)

15 szt

krem czekoladowy  180g

10 szt

Jarzynka 75g

26 szt

kakao granulowane 350g

7 szt

kawa zbożowa INKA 150 g lub równoważna 

5 szt

Sos słodko-kwaśny( mały)  350g

20 szt

mieszanka do ogórków 40g

1 szt

syrop owocowy   430g

24 szt

Włoszczyzna

33 pęczki

zupa fasolowa  66g

15 szt

zupa grochowa  55g

10 szt

zupa pieczarkowa  45g

17 szt

Kukurydza w puszce  400g

10 szt

Napój witaminizowany PUCHATEK 350g lub równoważny 

10 szt

 

Dostawa artykułów żywnościowych do świetlicy Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina  i Przedszkola Samorządowego  w Sannikach odbywać się będzie w ilościach wcześniej zamówionych przez intendentki.

 

Wspólny Słownik Zamówień:

kod CPV 

15.00.00.00-8 żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

 

Zamawiający nie przewiduje możliwości składania ofert częściowych.

 

V. Informacja o możliwości złożenia oferty wariantowej.

Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. 

VI. Termin wykonania zamówienia.

Rok szkolny 2009/2010

 

VII. Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków.

1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki:

1.1 Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień.

1.2 Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym
i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia.

1.3 Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.

1.4 Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia.

2. Z ubiegania się o zamówienia publicznego wyklucza się wykonawców, którzy:

2.1 nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 Prawa zamówień publicznych opisanych w ppkt. 1.1 do 1.4.

2.2 podlegają  wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 Prawa zamówień publicznych.

3. Zamawiający odrzuca ofertę jeżeli:

3.1 jest niezgodną z ustawą

3.2 jej treść nie odpowiada treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia, z zastrzeżeniem art. 87 ust. 2 pkt. 3 Prawa zamówień publicznych.

3.3 jej złożenie stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji

3.4 zawiera rażąco niską cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia, 

3.5 została złożona przez wykonawcę wykluczonego z udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia.

3.6 zawiera błędy w obliczeniu ceny

3.7 wykonawca w terminie 3 dni od dnia doręczenia zawiadomienia nie zgodził się na poprawienie omyłki, o której mowa w art. 87 ust. 2 pkt. 3 Prawa zamówień publicznych

3.8 jest nieważna na podstawie odrębnych przepisów.

4. Ofertę wykonawcy wykluczonego uznaje się za odrzuconą.

5. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu
o dokumenty złożone przez wykonawcę w niniejszym postępowaniu metodą warunku granicznego - spełnia/niespełnia.

VIII. Informacja na temat wadium.

Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

 

IX. Kryteria oceny ofert i ich znaczenie.

Nazwa kryterium:

Waga:

Cena 

100

 

X. Miejsce i termin składania ofert.

Oferty należy składać do dnia: r. do godz. 950

w Urzędzie Gminy w Sannikach

ul. Warszawska 169

09-540 Sanniki

Pokój nr 10 (sekretariat).

 

XI. Miejsce i termin otwarcia ofert.

Otwarcie ofert nastąpi w dniu: r. o godz. 1000

w Urzędzie Gminy w Sannikach

ul. Warszawska 169

09-540 Sanniki

Sala posiedzeń Urzędu Gminy.

 

XII. Termin związania ofertą.

Wykonawca pozostaje związany ofertą przez okres 30 dni, tj. do dnia 29.08.2009r.

XIII. Informacje o zamiarze zawarcia umowy ramowej.

Zamawiający nie przewiduje zawarcia umowy ramowej.

XIV. Informacje o zamiarze ustanowienia dynamicznego systemu zakupów wraz z adresem strony internetowej, na której będą zamieszczane dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów.

Zamawiający nie przewiduje możliwości przeprowadzenia dynamicznego systemu zakupów.

XV. Informacje o przewidywanym wyborze najkorzystniejszej oferty z zastosowaniem aukcji elektronicznej wraz z adresem strony internetowej, na której będzie prowadzona aukcja elektroniczna.

Zamawiający nie przewiduje możliwości wyboru najkorzystniejszej oferty z zastosowaniem aukcji elektronicznej.

 

XVI. Informacja o przewidywanych zamówieniach uzupełniających, o których mowa w art.67 ust.1 pkt 6 i 7 lub art.134 ust.6  pkt 3 i 4.

 

Zamawiający dopuszcza możliwość udzielenia zamówień uzupełniających.

XVII. Termin zamieszczenia ogłoszenia o zamówieniu w BZP.

Ogłoszenie o zamówieniu zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych
Nr 248620 z dnia 22.07.2009r.

 

Dokumentacja (.zip)

Informacje o dokumencie:
  • Informację wprowawdził(a) do BIP: Administrator
  • Data udostępnienia w BIP: 1970-01-01
  • Informacja zaktualizowana przez: Administrator
  • Data ostatniej aktualizacji: 2009-07-22 15:57:03
  • Liczba odsłon: 157
  • Historia dokumentu:

[Liczba odsłon: 1616681]

przewiń do góry